אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

עוף ביין פטריות פלפלים וענבים



ישבתי חשבתי מה שוב הכין, הסתכלתי מה יש במקרר, אמרתי לעצמי יש עוף יש יין אדום שלא ישתו וענבים שעוד קצת והולכים לפח.
עלה לי רעיון ויצא מדהים, מומלץ, והכל מסתם ניסיון ועם מה שנשאר במקרר.

מצרכים:
7-7 עוף כרעיים ושוקיים מעורב בלי עור
קופסת פטריות שטופות אפשרי שלם או חתוך
2 בצלים חתוכים פרוסות
1 פלפל אדום גדול חתוך פרוס
6 שיני שום שלומות ללא קליפה
כף גדושה אבקת מרק בצל
3/4 כוס יין אדום
חופן טימין (לא חובה) מי שלא אוהב את הטעם אפשרי בלי הטעם חזק
כף סוכר
מלח פלפל
טיפונת חומץ בלסמי
ענבים ירוקים כמה שרוצים
1/4 סיר סוטאז מים

הכנה:
1.לחמם תנור מראש 220 מעלות אפיה.
2. בסיר סוטאז שמתאים לתנור, לשים מעט שמן לשים את העופות ולטגן מעט מכל צד ולהניח בצד.
3. לשים את הבצלים ולטגן מעט, להוסיף את שיני השום לטגן קלות, להוסיף את הפטריות לטגן הכל יחד בערך 5 דקות, להוסיף את הפלפל לטגן 10 דקות להנמיך את האש ולערבב מדי פעם לריכוך קל.
4. להוסיף את היין, את התבלינים, את המים לתת רתיחה לטעום לתקן תיבול.

 

5. להוסיף את העופות לשים מעט מתוכן הסיר מעל העוף, לשים בתחתית התנור את הסיר עם מכסה או נייר כסף עטוף.

 

6. כחצי שעה או עד שהרוטב מעט מצטמצם, להוציא את הנייר כסף או מכסה עוד 10 דקות לצבע של העוף, לכבות את התנור.

 

 

 

להגשה אפשרי עם אורז לבן.

בתאבון