אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שני, 2 בנובמבר 2015

פאי משמשים בקרם שקדים




אני מאוד אוהבת את הריח בשישי בבית של העוגות , כל שישי מכינה עוגה אחרת ומנסה ניסיונות על המשפחה שלי ואם הצליח לי וקיבלתי מחמאות אתם כבר רואים ויודעים לאחר הפרסום בפייס.
שישי הזה החלטתי להכין פאי בתבנית החדשה שלי מסדרת Asimetria של חברת Pyrex
שעליה אפרט לאחר שאתן לכם את המתכון שהכנתי.

החלטתי להכין פאי משמשים בקרם שקדים 
ניתן להכין במקום המשמשים תפוחים או שזיפים.

פאי משמשים בקרם שקדים:



מצרכים:

בצק פריך:
1.1/2 כוסות קמח רגיל
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר לא רכה מידי
קורט מלח
4 כפות סוכר
2 חלמונים
1-2 כפות מים לפי הצורך

קרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה רכה אך לא יותר מידי רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות קמח

למשמשים:
קופסת משמשים משומרים אם יש בעונה אז טריים

לזיגוג:
כף גדושה סוכר חום
כף סוכר רגיל
מעט תמצית ברנדי
ורבע כוס מהמיץ משמשים

לקישוט:
אבקת סוכר

תבנית אפיה של פיירקס עם הידית XL גודל 26 ס"מ

אופן ההכנה:

לבצק פריך:
1. במערבל עם וו לישה שמים קמח מלח וסוכר לערבל כמה שניות שהתערובת תתערבב יחד.
2. להוסיף את החמאה ולערבל עד לקבלת בצק פירורים. אפשר לעצור ולהיעזר עם הידיים שיווצרו גרגירים.
3. להוסיף חלמונים עד לקבלת בצק אחיד במידה וצריך להוסיף מים לפי הצורך.
4. יש אפשרות לעטוף את הבצק עם ניילון נצמד או ישירות להצמיד לתבנית  ולהקפיא כחצי שעה ליציבות הבצק.
להדק את הבצק כולל הדפנות. לחורר עם מזלג שהבצק לא יתנפח.
5. לשים בתנור שחומם מראש 185 מעלות לחצי אפייה להוציא ולתת לבצק להתקרר.

הכנת קרם שקדים:
6. במיקסר עם וו לישה או מעבד מזון לשים את השקדים, החמאה, הסוכר לערבל עד לקבלת בצק אחיד ופירורי.
7. להוסיף ביצה ו2 כפות קמח לערבל עד לתערובת אחידה.
8. למרוח את הקרם על הפאי.

הכנת המשמשים:
9. להניח את המשמשים המשומרים מעל הקרם שקדים בצורה מסודרת
10. לאפות בתנור עד להשחמה של הבצק והקרם שקדים אפוי בערך חצי שעה.

זיגוג:
11. במחבת לשים את הסוכרים להמיס קלות להוסיף את המיץ ותמצית ברנדי לערבב עד לסמיכות הרוטב.
12 שהעוגה מוכנה למשוח עם מברשת מהזיגוג על המשמשים ועל הדפנות הבצק.

להגשה:
13. אפשרי שהעוגה מתקררת לפזר מעל אבקת סוכר









בתאבון

לאחר שהכנו את העוגה וטעמנו בואו אספי לכם על התבנית החדשה.
השתמשתי בהרבה סוגי תבניות ובהרבה חברות אבל תשמעו התבנית הזאת מעולה, לא חייב שימון התבנית העוגה לא נדבקת וזה לא קורה הרבה ללא שימון.
השתמשתי בתבנית של חברת PYREX מהסדרה ASIMETRIA



התבנית עשויה מפלדה פחמנית בעובי של 0.44 ס"מ,
חומר יציב ועמיד שמפזר חום באופן שווה והינו חומר קל ונוח לנשיאה. 
התבנית עם ציפוי הנון-סטיק ייחודי וטקסטורה מיוחדת שקיימת בתחתית המאפשרת שחרור קל של העוגה או המנה.

התבנית עם ידית אחיזה XL ידית רחבה המעניקה נוחות באחיזה ובנוסף קיימת לתבנית ידית אחיזה קטנה יותר להענקת בטיחות משני הכיוונים. מצורף על הידית הקטנה וו קטן לתליה של התבנית.

התבנית מותאמת לתקנים הקשורים במזון, קלה לניקוי.

התבנית מעוצבת בעיצוב עכשווי בצבע MACADAMIA

קיימים מגוון רחב מהסדרה הכוללת תבניות עיקריות לאפיה:
מגשי מאפינס של 6 או 12 גביעים
תבניות אינגליש קייק
תבנית קפיצית 
תבניות פאי 
תבניות פלאן
ומגשי אפיה

המחירים נעים 45-75 ש"ח  75 שח למג אפיה הגדול לתנור
ניתן להשיג: במשביר לצרכן, אייס, הום סנטר ובחנויות כלי הבית המובחרות


ממליצה בחום רב לנסות את התבנית מהסדרה . מעולה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה