אני זוכרת בילדותי הייתי מחכה שיגיע חג החנוכה, כל חנוכה הייתי אוכלת סופגניה פשוטה ורגילה עם ריבה ואבקת סוכר מפוזרת מעל.
ככל שעברו השנים התקדמו והכינו סופגניות קטנות , גדולות, דונטאס... כל הסופגניות כיום עם מבחר ענק של ציפויים ומילויים.
דונאט או בעברית סופגנית חישוק כדור קטן שמוצא מאמצעו של דונאט בצורת טורוס במהלך הכנתו ניתן לטיגון ונקרא לעתים דונאט-הול או "החור של הדונאט",
ידוע גם בשם המותג מאנצ'קין.
ניתן להכין דונאטס מבצק שמרים או מבלילת עוגה מיוחדת.
דונאטס מבצק שמרים מכילים כ-25% שמן, בעוד שדונאטס מבצק עוגה מכילים 20% שמן בלבד.
דונאטס מבצק שמרים מכילים כ-25% שמן, בעוד שדונאטס מבצק עוגה מכילים 20% שמן בלבד.
דונאטס מבצק עוגה מטוגנים משך 90 שניות בטמפרטורת של בין 198-190 מעלות עם הפיכה אחת במהלך הטיגון דונאטס מבצק שמרים מטוגנים כ-150 שניות בטמפרטורה
של 190-182 מעלות ולפיכך סופגים יותר שמן.
בשנים אחרונות, עקב התגברות המודעות הבריאותית, ישנם שאופים את הדונאטס בתנור במקום לטגנם.
אפשרי לשחק עם הציפויים והמילויים בדרכים שונות ורבות לצפות מעל בקרם וניל, בקצפת, לטבול בשוקולד לבן או שחור לפזר סוכריות או שקדים קצוצים, למלא בשוקולד, ריבה , טופי.
אני החלטתי להכין מיני דונאט במבחר מילויים וציפויים עם בצק שמרים של קמח שמרים של אסם.
קמח שמרים של אסם -
המוצר מאפשר להכין מאפי שמרים טעימים שתמיד מצליחים, ללא צורך בהוספת שמרים לקמח וללא צורך בניפוי.
אני השתמשתי במכשיר שהרבה כבר מכירים בשם קייקפופס
נעזרתי בחוברת של קייקפופס ומספר מצרכים של סיגל פרץ ברמר עם שינויים שעשיתי במתכון .- הבלילה צריכה להיות לא סמיכה ולא דלילה כמו של פנקייק.
במידה ואין את המכשיר אפשרי להכין את אותו מתכון פשוט להוסיף יותר קמח בערך 2.5 כוסות קמח ל3 לערבב ושיהפוך לבצק.
מיני דונאטס -
מצרכים:
50 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח שמרים של אסם
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
כפית ברנדי
1.1/2 גוסות חלב
1/4 כפית סודה לשתיה
לציפויים:
50 גרם שוקולד מריר +כפית שמן
50 גרם שוקולד לבן +כפית שמן
קרם פטיסייר אפשרי לקנות מוכן או מתכון אפשרי למצוא באינטרנט
קרם וניל אפשרי לקנות מוכן או למצוא מתכון באינטרנט
שוקולד נוטלה
קרם טופי אפשרי להכין ממתכון באינטרנט או לקנות מוכן
ריבה
סוכריות צבעוניות לציפוי
אבקת סוכר
הקצפת שמנת מתוקה
תותים ועוד....
אופן ההכנה:
1. להקציף את החמאה המומסת עם הסוכר עד לתערובת אחידה ובהירה.
2. להוסיף את הביצים אחד אחד ולהמשיך להקציף לתערובת תפוחה ובהירה.
3. להוסיף את החלב, הברנדי וסודה לשתיה, סוכר ולערבל יחדיו.
4. להוסיף את הקמח ולערבל עד לקבלת בצק אחיד
5. לחמם את המכשיר ולשמן את התבניות עם חור מיוחד למאפינס.
6. לקחת מצקת מהתערובת ולשים בתוך התבניות לסגור ולחכות בערך 7-9 דקות לבדוק אחרי 7 דקות ושמוכן להוציא ולקרר.
7. במקביל להמיס את השוקולדים ולהכין מזרקי זילוף למילוי.
8. אני מילאתי חלק מהדונאטס מהמילויים למעלה וחלקם ציפיתי בשוקולד וחלק מילאתי וציפיתי.
* במידה ואין את המכשיר אחרי שהבצק מוכן לכסות ולהתפיח וברגע שהבצק הכפיל את עצמו לרדד על משטח מקומח ולעשות עיגולים עם כוס ועיגול קטן בכל עיגול גדול.
לכסות ולהתפיח שנית ולטגן בשמן או לאפות.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה