אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום ראשון, 29 בנובמבר 2015

מיני דונאטס



אני זוכרת בילדותי הייתי מחכה שיגיע חג החנוכה, כל חנוכה הייתי אוכלת סופגניה פשוטה ורגילה עם ריבה ואבקת סוכר מפוזרת מעל.
ככל שעברו השנים התקדמו והכינו סופגניות קטנות , גדולות, דונטאס... כל הסופגניות כיום עם מבחר ענק של ציפויים ומילויים.
דונאט או בעברית סופגנית חישוק כדור קטן שמוצא מאמצעו של דונאט בצורת טורוס במהלך הכנתו ניתן לטיגון ונקרא לעתים דונאט-הול או "החור של הדונאט",
ידוע גם בשם המותג מאנצ'קין.
ניתן להכין דונאטס מבצק שמרים או מבלילת עוגה מיוחדת.
דונאטס מבצק שמרים מכילים כ-25% שמן, בעוד שדונאטס מבצק עוגה מכילים 20% שמן בלבד.
דונאטס מבצק עוגה מטוגנים משך 90 שניות בטמפרטורת של בין 198-190 מעלות עם הפיכה אחת במהלך הטיגון דונאטס מבצק שמרים מטוגנים כ-150 שניות בטמפרטורה
של 190-182 מעלות ולפיכך סופגים יותר שמן.
בשנים אחרונות, עקב התגברות המודעות הבריאותית, ישנם שאופים את הדונאטס בתנור במקום לטגנם.
אפשרי לשחק עם הציפויים והמילויים בדרכים שונות ורבות לצפות מעל בקרם וניל, בקצפת, לטבול בשוקולד לבן או שחור לפזר סוכריות או שקדים קצוצים, למלא בשוקולד, ריבה , טופי.
אני החלטתי להכין מיני דונאט במבחר מילויים וציפויים עם בצק שמרים של קמח שמרים של אסם.
קמח שמרים של אסם -


המוצר מאפשר להכין מאפי שמרים טעימים שתמיד מצליחים, ללא צורך בהוספת שמרים לקמח וללא צורך בניפוי.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה