אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום רביעי, 28 במרץ 2018

אגרול ממצות במילוי ירקות



אני מאוד אוהבת אגרול אז חשבתי למה לא להכין ממצות מתכון טעים מרשים וקל להכנה.
מצרכים:

ירקות:
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקיקות
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1/2 גבעול עלה סלרי אמריקאי חתוך לרצועות דקות ומעט מהעלים חתוכים קצוץ
מעט שמן

רוטב:
5 כפות רוטב טריאקי או לערבב חצי טריאקי ו2-3 כפות רוטב בסיס של אסם או שילוב של סילאן או דבש לא חובה אפשרי רק טריאקי
מעט רוטב צ`ילי מתוק
מעט חומץ בלסמי
1/2 לימון טרי סחוט
כף שום כתוש
כף-כף וחצי סוכר חום
בערך כפית סילאן
פחות מ1/4 כוס מים
מלח ופלפל לבן לפי העין
בערך כף וחצי שמן זית

7 מצות רטובות (ולהניח שיתייבשו)

לציפוי:
2 ביצים
 1/2 כפית אבקת מרק עוף לביצה וכפית לקמח מצה
ומעט מים
קמח מצה

אופן הכנה:

1. להרטיב את המצות ולהניח בצד שיתייבשו.
2. לטגן עם שמן את הבצל קלות עד להזהבה, להוסיף את שאר הירקות ולאדות עד לריכוך, להניח בצד.
3. לשים במחבת שמן זית ובקערית לשים את שאר המרכיבים ולערבב ולשפוך למחבת.
לצמצם את הרוטב תוך כדי תיקון תיבול.
4. לשפוך את הירקות בחזרה לרוטב ולערבב עד לספיגת כל הטעים עם הירקות ולהסיר מהאש שיתקרר.
5. להניח על נייר פרגמנט מצה אחת ולהניח בקצה של המצה קצת מהירקות ולהתחיל לגלגל תוך כדי שנעזרים בנייר פרגמנט כמו גלגול רולדה או סושי לחזק את הגלגול של המצה תוך כדי הידוק, לאחר יצירת גלגול להניח בצד וכך את כל המצות.
6. בשני קערות אחת עם ביצה א. מרק עוף ומים לטרוף והשני קמח מצה וא.מרק עוף לערבב.
7. לטבול את המצה בביצה ואחר כך בקמח מצה ולהניח במחבת ולטגן קלות מכל הצדדים.
8. לאחר שהתקררו האגרולים לחתוך באלכסון ולהגיש.

קישור למתכון שלי עם ערך תזונתי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה