אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שבת, 17 באוקטובר 2015

עוגת שוקולד בציפוי שמנת עם חתיכות שוקולד לבן

עוגת שוקולד בציפוי שמנת עם חתיכות שוקולד לבן


מרכיבים:

1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר (אפשר גם 1 כוס סוכר)
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס שוקולית

לציפוי:
1 שמנת מתוקה 500 גרם 
10 קוביות שוקולד לבן חתוך גס או פיצפוצי שוקולד לבן
2 כפות סוכר אפשרי יותר 

להרטבת העוגה:
2 כפיות סוכר ומים רותחים. 

אופן ההכנה:

הבסיס:

1.  לערבב בבלנדר את החומרים חוץ מהשמנת מתוקה והשוקולד לבן
2.  מניחים את תערובת העוגה בתבנית עגולה 24 או 26 ס"מ שתחתית התבנית להניח נייר פרגמנט בגודל התבנית 
3 אופים 30-20 דקות בחום של 180 מעלות.
4. להוציא את העוגה מהתנור שתקרר.
5. להוציא מהתבנית להפוך את העוגה שהנייר פרגמנט מעל ולהוציא את הנייר פרגמנט.
6. לחצות את העוגה לחצי ולהניח כל חצי בצד.
7. להרטיב מעט את העוגה עם המים והסוכר.

ציפוי:
1. להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר עד לקצפת יציבה. לשים בצד מהקצפת למריחה למעלה ושאר הקצפת להוסיף את השוקולד החתוך גס ולקפל בעדינות ללא שבירת הקצף.

הרכבת העוגה:
1. להניח חצי אחד על צלחת הגשה ולמרוח מהקצפת כמות נדיבה
2. להניח מעל את החצי השני להוסיף מהקצפת שנשארה עם השוקולד לבן ובצדדים. להוסיף מעל את הקצפת ששמנו בצד ולמרוח מעל כל העוגה ומצדדה.

3. לקשט עם נשיקות ופירורי חלבה חומה או כל מה שרק תרצו.

*אפשרי ללא הפרדה של הקצפת ולערבב הכל עם השוקולד לבן אך למעלה יהיו חתיכות בולטות של השוקולד לבן לשיקולכם.
* אפשרי במידה וממהרים ויש אורחים להכין מתערובת לעוגת שוקולד .